Allt om bygga hus

Hur bygger man ett uterum

bygga till - tillbyggnad - uterum Har man planer på att bygga ett uterum och inte har mycket erfarenhet av hantverk kan det vara bra att få lite hjälp på traven om hur man ska gå till väga innan man börjar. Därför tyckte vi det var bra att skriva en kort liten guide på hur man enkelt och metodiskt kan bygga ett uterum själv utan att behöva anlita någon för att göra det åt dig.

Storlek på uterummet

Om man inte vet hur stort man vill att uterummet ska vara är det dags att planera det innan man bestämmer sig för att bygga det. Det främsta man ska ha i åtanke när man bestämmer storlek på uterummet är hur många personer man vill ska kunna äta i det. Efter det kan man se över om man vill använda uterummet till något annat än bara äta i det, exempelvis om man vill ha en öppen spis där, ha någon form av bänkutrymme eller liknande. När man har bra koll på hur stort rummet måste vara kan man gå vidare till nästa steg.

Husgrunden viktig för tillbyggnaden eller uterummet

En husgrund för en tillbyggnad eller uterum kan göras precis som för en
När du ska gjuta platta till ditt uterum så tänk på att göra husgrunden så välisolerad som möjligt.

Material till uterummet

Många väljer att bygga sina uterum i trä eftersom det är det lättaste materialet att jobba i själv om man inte är hantverkare. Det är också ett bra val av material även hur estetisk synpunkt då det ger en härlig klassisk känsla av natur, som man ofta vill ha det när man är i ett uterum. Det sista man bör tänka över innan man börjar bygga är typen av värme man vill ha inne i rummet, sedan är man klar att börja med byggandet!